Open-AudIT

What's on your network?
It is currently Mon Nov 19, 2018 7:42 pm

All times are UTC + 10 hours




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Feb 15, 2018 1:48 am 
Offline
Helper

Joined: Wed Aug 08, 2012 1:49 am
Posts: 70
OA Community 2.1 - Ubuntu 14.04. 5 LTS
When discover a single device ( Network Printer SHARP MX-M565N example ) from web interface using snmp v1 , OA does not recognize the device.
Previous versions of OA worked ( linux ).
OA 2.1 Windows version Works.
Can you help me?
Thanks


Attachments:
Cattura1.PNG
Cattura1.PNG [ 38.42 KiB | Viewed 1353 times ]
Cattura.PNG
Cattura.PNG [ 42.17 KiB | Viewed 1356 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Feb 19, 2018 8:35 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Jun 07, 2004 11:48 am
Posts: 1964
Location: Brisbane, Australia
I cannot replicate this. Are there any setting that are different (the match_* setting in configuration)?

_________________
Support and Development hours available from Opmantek.
Please consider a purchase to help make Open-AudIT better for everyone.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Feb 21, 2018 2:26 am 
Offline
Helper

Joined: Wed Aug 08, 2012 1:49 am
Posts: 70
OA 2.2 on Ubuntu and OA on Windows srv have the same configuration settings.
if i run discover_subnet.vbs on windows or point it to the linux server, it works.
from the discovery logs it seems that in the discover_subnet.vbs script it seems to recognize snmp credentials and recognize the device via snmp while in the discover_subnet.sh script it can not read snmp credentials from the database and run snmp, in fact the device is unknown and seen by nmap.
any suggestions to solve?
THanks


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Feb 21, 2018 9:33 pm 
Offline
Helper

Joined: Wed Aug 08, 2012 1:49 am
Posts: 70
Discovery log from OA 2.1 Windows Srv


Attachments:
Cattura1.PNG
Cattura1.PNG [ 68.03 KiB | Viewed 1293 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Feb 21, 2018 9:35 pm 
Offline
Helper

Joined: Wed Aug 08, 2012 1:49 am
Posts: 70
iscovery log from OA 2.2 Ubuntu Srv


Attachments:
Cattura2.PNG
Cattura2.PNG [ 60.39 KiB | Viewed 1293 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Feb 22, 2018 6:05 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Jun 07, 2004 11:48 am
Posts: 1964
Location: Brisbane, Australia
Check the SetUID bit has been flipped on the nmap binary. The command:
Code:
ls -lh `which nmap`

Should show:
Code:
-rwsr-xr-x 1 root root 766K Mar 22  2017 /usr/bin/nmap

NOTE - the forth character is an 's'.

If it doesn't show that, run the below command:
Code:
chmod u+s `which nmap`


Then try running discovery again.
There is a warning for this in Pro/Enterprise from 2.1.1 onwards.
https://community.opmantek.com/display/OA/Open-AudIT+and+Nmap

_________________
Support and Development hours available from Opmantek.
Please consider a purchase to help make Open-AudIT better for everyone.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 10 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group