Open-AudIT

What's on your network?
It is currently Thu Apr 26, 2018 5:20 pm

All times are UTC + 10 hours




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Jan 27, 2016 10:41 pm 
Offline
Helper

Joined: Wed Aug 08, 2012 1:49 am
Posts: 65
I' ve installed new version and when launch audit_windows.vbs ( with fix segnaled ) from dos shell the audit is not submitted see screen attached.
Using audit from group policy, i've seen that printers are not recognized.

THanks


Attachments:
Cattura4.JPG
Cattura4.JPG [ 32.75 KiB | Viewed 5236 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Jan 28, 2016 9:38 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Jun 07, 2004 11:48 am
Posts: 1944
Location: Brisbane, Australia
Can you add the following at line 3565 of audit_windows.vbs
Code:
               wscript.echo "HTTP Error: " & aErr(0)
               wscript.echo "HTTP Status: " &  aErr(1)

This should come immediately after the line
Code:
if debugging > "0" then wscript.echo "Error with http request(2). Audit not submitted." end if

Then run the audit again and let us know the output.

PS - You can find audit_windows.vbs at c:\xampplite\open-audit\other or /usr/local/open-audit/other.

_________________
Support and Development hours available from Opmantek.
Please consider a purchase to help make Open-AudIT better for everyone.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Jan 28, 2016 10:41 am 
Offline
Moderator

Joined: Fri Jul 20, 2007 8:27 am
Posts: 1254
Increase the debugging level to 3 in the audit_windows.vbs file or on the command line when auditing.
Code:
cscript audit_windows.vbs debugging=3
Is the error more obvious?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Jan 28, 2016 8:45 pm 
Offline
Helper

Joined: Wed Aug 08, 2012 1:49 am
Posts: 65
Output attached.


Attachments:
error.txt [8.01 KiB]
Downloaded 203 times
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Jan 30, 2016 3:04 am 
Offline
Moderator

Joined: Fri Jul 20, 2007 8:27 am
Posts: 1254
It looks like Mark needs another hotfix release/instructions.

Edit code_igniter\application\controllers\system.php and change line 410:
from:
Code:
$this->m_audit_log->update('wmi_fail', $xml->audit_wmi_fail, $details->system_id, $details->last_seen);

to:
Code:
$this->m_audit_log->update('wmi_fails', $xml->audit_wmi_fail, $details->system_id, $details->last_seen);

(Just add an 's' to wmi_fail.)


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Jan 30, 2016 10:20 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Jun 07, 2004 11:48 am
Posts: 1944
Location: Brisbane, Australia
New build released - 1.10.1.
NOTE - This is actually a new build, not just a hotfix. There's a DB upgrade in there (a single item and a version bump).
Only Community is affected. Enterprise remains at 1.10.

_________________
Support and Development hours available from Opmantek.
Please consider a purchase to help make Open-AudIT better for everyone.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Feb 01, 2016 7:58 pm 
Offline
Helper

Joined: Wed Aug 08, 2012 1:49 am
Posts: 65
New version OA 1010.1
Monitor error and printers are not audited
hi


Attachments:
monitor.JPG
monitor.JPG [ 50.54 KiB | Viewed 5172 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Feb 02, 2016 4:02 am 
Offline
Moderator

Joined: Fri Jul 20, 2007 8:27 am
Posts: 1254
Lots of changes in 1.10. Some things didn't get updated as you've found.

Last fix for monitors? Edit "code_igniter\application\views\theme-tango\v_display_inc_blocks.php" and change all instances of "monitor_id" to "id".


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Feb 02, 2016 4:57 am 
Offline
Moderator

Joined: Fri Jul 20, 2007 8:27 am
Posts: 1254
Is the audit missing printers that are attached locally on the machines or share out a print queue? Is it missing network printers that are attached to machines but not shared?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Feb 02, 2016 8:09 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Jun 07, 2004 11:48 am
Posts: 1944
Location: Brisbane, Australia
jpa wrote:
Last fix for monitors? Edit "code_igniter\application\views\theme-tango\v_display_inc_blocks.php" and change all instances of "monitor_id" to "id".
You can get the updated file here - https://raw.githubusercontent.com/Opmantek/open-audit/master/code_igniter/application/views/theme-tango/v_display_inc_blocks.php

_________________
Support and Development hours available from Opmantek.
Please consider a purchase to help make Open-AudIT better for everyone.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Feb 02, 2016 8:43 am 
Offline
Helper

Joined: Wed Aug 08, 2012 1:49 am
Posts: 65
Mark wrote:
jpa wrote:
Last fix for monitors? Edit "code_igniter\application\views\theme-tango\v_display_inc_blocks.php" and change all instances of "monitor_id" to "id".
You can get the updated file here - https://raw.githubusercontent.com/Opmantek/open-audit/master/code_igniter/application/views/theme-tango/v_display_inc_blocks.php

Thanks :D


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Feb 02, 2016 7:02 pm 
Offline
Helper

Joined: Wed Aug 08, 2012 1:49 am
Posts: 65
jpa wrote:
Is the audit missing printers that are attached locally on the machines or share out a print queue? Is it missing network printers that are attached to machines but not shared?

Discover on device using snmp works and network printers are displayed. When I run the script from the command line "cscript audit_windows.vbs pcname" network printers and local are not displayed in the menu settings and the table print_queue of openaudit is empty. Attach audit screenshot


Attachments:
Cattura9.JPG
Cattura9.JPG [ 55.14 KiB | Viewed 5149 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Feb 04, 2016 2:21 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Jun 07, 2004 11:48 am
Posts: 1944
Location: Brisbane, Australia
Likely a bug. I'll look into it.

_________________
Support and Development hours available from Opmantek.
Please consider a purchase to help make Open-AudIT better for everyone.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC + 10 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group