Open-AudIT
https://www.open-audit.org/phpBB3/

Error after setting User defined Field for printer
https://www.open-audit.org/phpBB3/viewtopic.php?f=20&t=6644
Page 1 of 1

Author:  Gwahlers [ Thu Feb 08, 2018 8:57 pm ]
Post subject:  Error after setting User defined Field for printer

Hi.
I added a field for printers marking them for a connection type (IP, USB, COM, etc.). When is set the value this Error message appears:
[img]
Attachment:
2018-02-08%2011_53_05-Open-AudIT.jpg
[/img]

Thats the config of the field:
[img]
Attachment:
2018-02-08%2011_52_45-Open-AudIT.jpg
[/img]

Attachments:
2018-02-08 11_53_05-Open-AudIT.jpg
2018-02-08 11_53_05-Open-AudIT.jpg [ 24.29 KiB | Viewed 5308 times ]
2018-02-08 11_52_45-Open-AudIT.jpg
2018-02-08 11_52_45-Open-AudIT.jpg [ 45.24 KiB | Viewed 5308 times ]

Author:  jpa [ Fri Feb 09, 2018 3:04 am ]
Post subject:  Re: Error after setting User defined Field for printer

I can't replicate the error. What is the field config for "drucker anschluss"?

Author:  Gwahlers [ Mon Feb 12, 2018 5:48 pm ]
Post subject:  Re: Error after setting User defined Field for printer

Okay, i found out that i can update the field, when i use the pre-defined Group "All Devices" (ID:1). I can't update the field for my Group "Printers" with the following Query:

Code:
SELECT DISTINCT system.id, system.icon, system.name, system.manufacturer, system.model, system.serial, field.value
FROM system LEFT JOIN field ON (system.id = field.system_id)
WHERE @filter AND system.type LIKE '%printer%'
ORDER BY system.name ASC


By the way, how can i get the "Bulk edit"-Button in an Query without the (system.id)-Function?
A Group-Query with "SELECT DISTINCT (system.id)..." retrieves a Bulk Edit Button. A Query with "SELECT DISTINCT system.id, system.name..." shows only checkboxes but without "Bulk Edit"-Button.

Thanks.

Author:  jpa [ Tue Feb 13, 2018 2:34 am ]
Post subject:  Re: Error after setting User defined Field for printer

Groups don't work this way with recent versions of OpenAudit. Your query should return a simple list of system IDs.

Author:  Gwahlers [ Wed Feb 14, 2018 8:14 pm ]
Post subject:  Re: Error after setting User defined Field for printer

Edited the Group to simple:
Code:
SELECT DISTINCT(system.id) FROM system WHERE @filter AND system.type LIKE '%printer%'


I cant fill out any field for any Device Groups. The same when i add a new field for the Group "All Devices".

Attachments:
2018-02-14 11_15_11-Open-AudIT.jpg
2018-02-14 11_15_11-Open-AudIT.jpg [ 20.69 KiB | Viewed 5272 times ]

Author:  jpa [ Thu Feb 15, 2018 2:10 am ]
Post subject:  Re: Error after setting User defined Field for printer

Maybe it has something to do with your Orgs config? If the org data is not secret could you PM your Orgs table to me?

Admin->Database->List tables
Click blue details icon for the orgs table
Click Export data to CSV button
PM me the CSV output from the bottom of the page

Author:  Gwahlers [ Thu Feb 15, 2018 9:04 pm ]
Post subject:  Re: Error after setting User defined Field for printer

No, our org_id is not secret.

Code:
"id","name","parent_id","description","ad_group","edited_by","edited_date",
"1","RWG Gnarrenburg eG","1","","open-audit_orgs_default_organisation","Administrator","2018-01-24 22:16:17",

Author:  jpa [ Fri Feb 16, 2018 2:33 am ]
Post subject:  Re: Error after setting User defined Field for printer

At this point I don't know what is happening. I can't replicate this and I'm not smart enough to figure it out. I can get your symptoms but only by editing the source to break things.

Author:  Gwahlers [ Wed Feb 21, 2018 12:42 am ]
Post subject:  Re: Error after setting User defined Field for printer

In Bulk Edit Mode i see duplicate option-entries for type and class fields. In my database are not duplicates. Why?!?!

Okay i will perform a new clean Installation on an new WinServ2008 R2 VM. After that i restore my system tables.

Attachments:
2018-02-20 15_41_33-mRemoteNG - rwggnb.xml - G20585OPENAUDIT.jpg
2018-02-20 15_41_33-mRemoteNG - rwggnb.xml - G20585OPENAUDIT.jpg [ 61.22 KiB | Viewed 5206 times ]
2018-02-20 15_40_20-Open-AudIT.jpg
2018-02-20 15_40_20-Open-AudIT.jpg [ 35.47 KiB | Viewed 5207 times ]

Author:  Gwahlers [ Wed Feb 21, 2018 1:11 am ]
Post subject:  Re: Error after setting User defined Field for printer

Okay, i removed OpenAudIT clean after i backupped the most importand tables. After a clean installation (new installer from www.open-audit.org), i restored the following tables in that order: configuration, orgs, locations, networks, credentials and discoveries. I started a simple one-device-discovery. Now i can create own Fields. The only thing i can't understand is that there are duplicate options in type and class when i open bulk edit mode. Editing only one system there are no duplicates. Even there are no duplicate's in Database.... Why?

Author:  jpa [ Wed Feb 21, 2018 4:14 am ]
Post subject:  Re: Error after setting User defined Field for printer

Yes, I see the duplicate attributes as well. I can see where it happens and will try to get it fixed.

Author:  Mark [ Thu Feb 22, 2018 6:09 am ]
Post subject:  Re: Error after setting User defined Field for printer

Duplicate attributes fixed for 2.1.1 (just released).

Author:  Gwahlers [ Mon Mar 05, 2018 8:35 pm ]
Post subject:  Re: Error after setting User defined Field for printer

There are duplicate entries in Manage > Devices > Create Device > Manual Input too.
Fix needed.

Page 1 of 1 All times are UTC + 10 hours
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/