Open-AudIT

What's on your network?
It is currently Mon Apr 23, 2018 3:37 pm

All times are UTC + 10 hours




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu May 19, 2011 5:54 pm 
Offline
Newbie

Joined: Thu Jan 27, 2011 11:22 pm
Posts: 2
Hi,

I have install an OAv2 on Ubuntu Linux 10.04.1 for testing purpose. While adding an system it gives following error.
*********************************************************************************************************************
A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: SimpleXMLElement::__construct(): Entity: line 884: parser error : PCDATA invalid Char value 14

Filename: controllers/system.php

Line Number: 62
A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: SimpleXMLElement::__construct(): Kristal StudioDFileDescription

Filename: controllers/system.php

Line Number: 62
A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: SimpleXMLElement::__construct(): ^

Filename: controllers/system.php

Line Number: 62
A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: SimpleXMLElement::__construct(): Entity: line 884: parser error : PCDATA invalid Char value 1

Filename: controllers/system.php

Line Number: 62
A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: SimpleXMLElement::__construct(): Kristal StudioDFileDescription

Filename: controllers/system.php

Line Number: 62
A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: SimpleXMLElement::__construct(): ^

Filename: controllers/system.php

Line Number: 62
*******************************************************************************************************************
I have also install an OA version 1. which is working perfectly fine on the Same server.
Please help.

Regards

Virendra


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jun 07, 2011 11:40 pm 
Offline
Newbie

Joined: Tue Jun 07, 2011 6:06 pm
Posts: 24
I had a similar error when auditing a machine, which contained a blank hard drive serial number.

When pasting the XML in to Notepad++ the empty space appears as something like: [US].

If these are removed the XML will submit. Guess illegal characters need removing by the PHP script before submission?

Gareth

_________________
Auditing 5 companies, 10 sites, 13 servers & 300 workstations.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Jun 08, 2011 9:14 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Jun 07, 2004 11:48 am
Posts: 1944
Location: Brisbane, Australia
Can you post that section of the audit result (the XML) ?
Filter out the software key (if that's the section).

_________________
Support and Development hours available from Opmantek.
Please consider a purchase to help make Open-AudIT better for everyone.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Jun 08, 2011 6:27 pm 
Offline
Newbie

Joined: Tue Jun 07, 2011 6:06 pm
Posts: 24
Mark, the code you emailed over appears to resolve this issue.

The offending XML was:

Code:
<hard_disk>
         <hard_drive_caption>Generic- Compact Flash USB Device</hard_drive_caption>
         <hard_drive_index>1</hard_drive_index>
         <hard_drive_interface_type>USB</hard_drive_interface_type>
         <hard_drive_manufacturer>(Standard disk drives)</hard_drive_manufacturer>
         <hard_drive_model>Generic- Compact Flash USB Device</hard_drive_model>
         <hard_drive_serial></hard_drive_serial>
         <hard_drive_size></hard_drive_size>
         <hard_drive_device_id>\\.\PHYSICALDRIVE1</hard_drive_device_id>
         <hard_drive_partitions>0</hard_drive_partitions>
      </hard_disk>


But the illegal character does not appear when pasted to this thread.

_________________
Auditing 5 companies, 10 sites, 13 servers & 300 workstations.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Jun 09, 2011 1:10 am 
I just installed Beta 1.1 and I'm having the exact same problem. However it only seems to be appearing when I audit Windows7 machines.

I have the exact same model of Dell Optiplex 980, when I audit a system with Windows XP it imports correctly, when I audit the same model, but with Windows7 then the audit fails to import. and reports

Code:
A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: SimpleXMLElement::__construct() [function.SimpleXMLElement---construct]: Entity: line 189: parser error : PCDATA invalid Char value 31

Filename: controllers/system.php

Line Number: 71
A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: SimpleXMLElement::__construct() [function.SimpleXMLElement---construct]: <hard_drive_serial></hard_drive_serial>

Filename: controllers/system.php

Line Number: 71
A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: SimpleXMLElement::__construct() [function.SimpleXMLElement---construct]: ^

Filename: controllers/system.php

Line Number: 71



Like gareth I had the problem with the hard drive section. When I look at it via Notepad the <hard_drive_serial> field looks empty. When I look at it in Notepad++ it shows up as [US].

Just wanted to add another listing of the problem. If you could either email or post the patch I'd be happy to try it out as well for you.


Top
  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 10 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group