Registrations to Open-AudIT forums are now closed. To ask any new questions please visit Opmantek Community Questions.

Open-AudIT

What's on your network?
It is currently Sat Oct 19, 2019 10:59 pm

All times are UTC + 10 hours




Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: LDAP Configuration
PostPosted: Thu Jan 13, 2011 3:49 am 
Offline
Newbie

Joined: Thu Jan 13, 2011 3:46 am
Posts: 9
I am trying to setup LDAP and I am seeing on the Admin -> Config Page the following error:

Quote:
You do not have the LDAP extension enabled in your PHP configuration. Please refer to your PHP documentation.


If I do a phpinfo i see:
Code:
ldap

LDAP Support   enabled
RCS Version   $Id: ldap.c,v 1.161.2.3.2.12 2007/12/31 07:20:07 sebastian Exp $
Total Links   0/unlimited
API Version   2004
Vendor Name   OpenLDAP
Vendor Version   0


Not sure what to do, can someone point me in the right direction?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: LDAP Configuration
PostPosted: Thu Jan 13, 2011 8:27 am 
Offline
Moderator

Joined: Fri Jul 20, 2007 8:27 am
Posts: 1259
Weird.

Let's start from the beginning. Put the following in test.php and put test.php in your OpenAudit web root and call it. What is the output?

Code:
<?php
if (function_exists('ldap_search')) {
    echo "LDAP functions are available.<br />\n";
} else {
    echo "LDAP functions are not available.<br />\n";
}

?>


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: LDAP Configuration
PostPosted: Thu Jan 13, 2011 11:56 am 
Offline
Newbie

Joined: Thu Jan 13, 2011 3:46 am
Posts: 9
Quote:
LDAP Functions are available.


Using XAMPP version 1.6.7 if that makes some sort of difference.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: LDAP Configuration
PostPosted: Thu Jan 13, 2011 11:58 am 
Offline
Newbie

Joined: Thu Jan 13, 2011 3:46 am
Posts: 9
Quote:
LDAP Functions are available.


Using XAMPP version 1.6.7 if that makes any difference.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: LDAP Configuration
PostPosted: Fri Jan 14, 2011 9:49 am 
Offline
Moderator

Joined: Fri Jul 20, 2007 8:27 am
Posts: 1259
Now that I see your other problem with spinning graphics on the home page I'd say you've got javascript disabled and OpenAudit doesn't like that. You might have javascript disabled totally or may be using an addon that blocks it per site. Try enabling javascript.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: LDAP Configuration
PostPosted: Fri Jan 14, 2011 11:45 am 
Offline
Newbie

Joined: Thu Jan 13, 2011 3:46 am
Posts: 9
I am pretty sure you are referring to my browser and not some setting on the server... I have our open-audit server set to a trusted website, low security. In IE I get the following errors:
Code:
Webpage error details

User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; InfoPath.2; .NET4.0C)
Timestamp: Fri, 14 Jan 2011 01:41:56 UTC


Message: 'HttpRequestor' is undefined
Line: 158
Char: 1
Code: 0
URI: http://open-audit/


Message: 'DiscoveredSystemsXml' is null or not an object
Line: 194
Char: 1
Code: 0
URI: http://open-audit/


Message: Object required
Line: 34
Char: 11
Code: 0
URI: http://open-audit/


I assumed the two issues were unrelated, which is why I made two posts! Sorry if they aren't.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: LDAP Configuration
PostPosted: Tue Jan 18, 2011 4:50 am 
Offline
Moderator

Joined: Fri Jul 20, 2007 8:27 am
Posts: 1259
Well, something is causing the javascript code to fail hence the "'HttpRequestor' is undefined' message. I haven't been able to duplicate this with any of my Internet Explorer instances.

I did see someone had a previous post with this same problem and removing PHPMyAdmin from the server fixed the problem. I'm not sure how.

You'd need to debug the javascript code to see exactly where it's failing to fix it. Since I can't replicate the problem I won't be much help.

Also make sure you're on the latest version of OpenAudit from SVN (using SVN client or not)


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 7 posts ] 

All times are UTC + 10 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group