Open-AudIT

What's on your network?
It is currently Sun Jan 21, 2018 6:41 am

All times are UTC + 10 hours




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Nov 23, 2016 7:27 am 
Offline
Newbie

Joined: Fri Jan 29, 2016 12:52 am
Posts: 14
Hello,

After installing OA, and trying to open community, I get this error:
A Database Error Occurred

Unable to connect to your database server using the provided settings.

Filename: C:\xampplite\open-audit\code_igniter\system\database\DB_driver.php

Line Number: 124


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Nov 23, 2016 8:13 am 
Offline
Moderator

Joined: Fri Jul 20, 2007 8:27 am
Posts: 1226
Check that the MySQL service is running. The Windows install of OpenAudit should work without further configuration.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Nov 23, 2016 9:07 am 
Offline
Newbie

Joined: Fri Jan 29, 2016 12:52 am
Posts: 14
Yes, It is running. And port 80 is open for Apache. I'm a little flumoxed - I'ver install OA several times on different PCs without a problem.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Nov 23, 2016 9:24 am 
Offline
Moderator

Joined: Fri Jul 20, 2007 8:27 am
Posts: 1226
You could use another SQL query tool to check that MySQL is working. Database settings are in "C:\xampplite\open-audit\code_igniter\application\config\database.php". See if the server, username and password as defined there work.

Or even
Code:
mysql -Dopenaudit -uopenaudit -popenauditpassword
Does that connect?

Remove and reinstall?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Nov 25, 2016 5:50 am 
Offline
Newbie

Joined: Fri Jan 29, 2016 12:52 am
Posts: 14
So, I uninstalled 12.8.1 and installed 12.4. OA works fine. Installed 12.8.1 and after the install I get the database error. Tried to start MySQL from the command line - no go even though the service was running. Did some Googling and found a suggestion to add localhost to the hosts file. MySQL is now working as is OA. Weird. I don't recall having to do this on my other installs.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Dec 05, 2016 11:05 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Jun 07, 2004 11:48 am
Posts: 1933
Location: Brisbane, Australia
I recently encountered this in development. For some reason connecting to localhost no longer worked. I changed the configuration in database.php to use 127.0.0.1 and it's fine. This is now the default shipping config. What a PITA.

_________________
Support and Development hours available from Opmantek.
Please consider a purchase to help make Open-AudIT better for everyone.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 10 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group