Open-AudIT
http://www.open-audit.org/phpBB3/

IE11 not showing up in pull - need report help
http://www.open-audit.org/phpBB3/viewtopic.php?f=20&t=6493
Page 1 of 1

Author:  cburbs [ Thu Jan 21, 2016 7:41 am ]
Post subject:  IE11 not showing up in pull - need report help

I am not seeing IE11 pulling in any of my PCs. I want to do a full report of what device has IE11 and which ones need it.

I see Internet Explorer 9, Windows Internet Explorer 10 listed but I know my PC had IE11 on it and doesn't show in Software, Installed. I don't see it in Updates, and I don't see it in Software Licensing query.

Thanks

Author:  cburbs [ Thu Jan 21, 2016 8:15 am ]
Post subject:  Re: IE11 not showhing up in pull

Ok I figured it out shows up as Internet Explorer 9.11.9600.18163. The leading 9 threw me off.

Author:  jpa [ Thu Jan 21, 2016 8:26 am ]
Post subject:  Re: IE11 not showhing up in pull

Interesting. I've never had occasion to look before.

If you really want the version it looks like you can change the key to audit from "Version" to "svcVersion". I'm not sure what this key holds across all the different windows versions. Win 7, Server 2008 and 2012 look good here.

So audit_windows.vbs 1.8.4 line number 3501 from:
Code:
strValueName = "Version"
to
Code:
strValueName = "svcVersion"

Author:  cburbs [ Thu Jan 21, 2016 8:47 am ]
Post subject:  Re: IE11 not showing up in pull - need report help

OK I will look at that part. How can I get a report to show all computers running like "9.11.9600".

I used the Flash report and changed a few lines but it gives me the computers with the count I just want a straight list in one output.

So it shows for example I have 9.11.9600.18163 7 which is 7 installs of v 9.11.9600.18163. I just want a list with all PCs no count value.

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
<report>
<details>
<report_name>Installed - IE 11</report_name>
<report_display_in_menu>y</report_display_in_menu>
<report_sql><![CDATA[SELECT COUNT(DISTINCT system.system_id) AS software_count, sys_sw_software.software_name, sys_sw_software.software_version, sys_sw_software.software_publisher, sys_sw_software.software_url, sys_sw_software.software_email, sys_sw_software.software_id, sys_sw_software.software_comment, system.man_icon, system.man_os_family, system.hostname FROM sys_sw_software LEFT JOIN system ON (sys_sw_software.timestamp = system.timestamp AND sys_sw_software.system_id = system.system_id) LEFT JOIN oa_group_sys ON (system.system_id = oa_group_sys.system_id) WHERE oa_group_sys.group_id = @group AND sys_sw_software.software_name LIKE '%Internet Explorer%' and sys_sw_software.software_version LIKE '%9.11.9600%' GROUP BY sys_sw_software.software_name, sys_sw_software.software_version ORDER BY sys_sw_software.software_name]]></report_sql>
<report_view_file>v_report</report_view_file>
<report_view_contents></report_view_contents>
<report_processing></report_processing>
<report_sort_column>0</report_sort_column>
<report_description>Name, software name, software version where software_name like IE11.</report_description>
</details>
<columns>
<column>
<column_order>0</column_order>
<column_name>System Name</column_name>
<column_variable>hostname</column_variable>
<column_table>system</column_table>
<column_type>link</column_type>
<column_link>/main/system_display/</column_link>
<column_secondary>system_id</column_secondary>
<column_align>left</column_align>
</column>
<column>
<column_order>1</column_order>
<column_name>Package Name</column_name>
<column_variable>software_name</column_variable>
<column_type>link</column_type>
<column_link>/report/specific_software/$group_id/</column_link>
<column_secondary>software_id</column_secondary>
<column_ternary></column_ternary>
<column_align>left</column_align>
</column>
<column>
<column_order>1</column_order>
<column_name>Version</column_name>
<column_variable>software_version</column_variable>
<column_type>text</column_type>
<column_link></column_link>
<column_secondary></column_secondary>
<column_ternary></column_ternary>
<column_align>left</column_align>
</column>
<column>
<column_order>2</column_order>
<column_name>Installs</column_name>
<column_variable>software_count</column_variable>
<column_type>text</column_type>
<column_link></column_link>
<column_secondary></column_secondary>
<column_ternary></column_ternary>
<column_align>left</column_align>
</column>
</columns>
</report>

Author:  Mark [ Thu Jan 21, 2016 9:38 am ]
Post subject:  Re: IE11 not showing up in pull - need report help

This should work - note I have not tested this (the DB in 1.10 has changed - more details on this to come).

Code:
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
<report>
    <details>
        <report_name>Installed - Internet Explorer 11</report_name>
        <report_display_in_menu>y</report_display_in_menu>
        <report_sql><![CDATA[SELECT system.system_id, system.hostname, sys_sw_software.software_name, sys_sw_software.software_version FROM sys_sw_software LEFT JOIN system ON (system.system_id = sys_sw_software.system_id AND sys_sw_software.timestamp = system.timestamp AND sys_sw_software.software_name LIKE '%Internet Explorer%' AND sys_sw_software.software_version LIKE '%9.11.9600%') JOIN oa_group_sys ON (system.system_id = oa_group_sys.system_id) WHERE oa_group_sys.group_id = @group]]></report_sql>
        <report_display_sql></report_display_sql>
        <report_view_file>v_report</report_view_file>
        <report_view_contents></report_view_contents>
        <report_processing></report_processing>
        <report_sort_column>0</report_sort_column>
        <report_description>Name, software name, software version where software_name like Internet Explorer and version like 9.11.9600.</report_description>
    </details>
    <columns>
        <column>
            <column_order>0</column_order>
            <column_name>System Name</column_name>
            <column_variable>hostname</column_variable>
            <column_type>link</column_type>
            <column_link>/main/system_display/</column_link>
            <column_secondary>system_id</column_secondary>
            <column_align>left</column_align>
        </column>
        <column>
            <column_order>1</column_order>
            <column_name>Software Name</column_name>
            <column_variable>software_name</column_variable>
            <column_type>text</column_type>
            <column_link></column_link>
            <column_secondary></column_secondary>
            <column_align>left</column_align>
        </column>
        <column>
            <column_order>2</column_order>
            <column_name>Version</column_name>
            <column_variable>software_version</column_variable>
            <column_type>text</column_type>
            <column_link></column_link>
            <column_secondary></column_secondary>
            <column_align>left</column_align>
        </column>
    </columns>
</report>

Author:  cburbs [ Fri Jan 22, 2016 3:06 am ]
Post subject:  Re: IE11 not showing up in pull - need report help

Looks like that worked.

Thanks again for all the help here...always appreciate it!

Chad

Page 1 of 1 All times are UTC + 10 hours
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/