Open-AudIT

What's on your network?
It is currently Mon Jan 22, 2018 8:28 pm

All times are UTC + 10 hours




Post new topic Reply to topic  [ 66 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
PostPosted: Thu Oct 27, 2011 3:11 am 
Offline
Helper

Joined: Fri Feb 19, 2010 1:02 am
Posts: 67
Location: Washington State, USA
Thanks for all your hard work. Open Audit 2 just keeps getting better and better.

_________________
Server Info:
OA: v1.0.3
OS: Ubuntu 13.04 on Hyper-V for Website (LAMP)
OS: Windows Server 2008 R2 for Script (Domain Server)
Auditing: 366 Machines (XP/Win7/Ubuntu)
LDAP: Active Directory


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Oct 28, 2011 1:53 am 
Offline
Newbie

Joined: Thu Sep 22, 2011 5:20 am
Posts: 7
Is there any plans of re-introducing the software register? That is one aspect of OAv1 that my company used quite a bit and I need to try and add that feature into OAv2. I think it only really needs one column addition that allows for the recording of how many were Purchased. Eventually it could also include purchased date and add license and such from the OAv1 software register.

How would I go about adding this feature? Along with the table edit, I would have to modify the software model and controller... It might be easier just to add a new table like OAv1 had....


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Oct 28, 2011 6:23 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Jun 07, 2004 11:48 am
Posts: 1935
Location: Brisbane, Australia
I definitely have plans to re-introduce Software Asset Management.
It is quite detailed though...
Don't worry it's "on the list" :-)

_________________
Support and Development hours available from Opmantek.
Please consider a purchase to help make Open-AudIT better for everyone.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Nov 03, 2011 9:24 pm 
Offline
Newbie

Joined: Fri Mar 07, 2008 10:08 pm
Posts: 37
Loving the new update Mark, thanks very much.

Small question I can't see answered anywhere else, I'm adding in jpg's of all the missing models we have such as Latitude E5500 and PowerEdge R300's. I've named them latitude_E5500.jpg and poweredge_R300.jpg but can't get them to show on the device summary page.

Also tried naming them a few different things like poweredge_300.jpg etc. but that didn't work either.

Any pointers as to where this information is grabbed from so I don't have to come asking for each different model?

Mark

_________________
OA environment:
OA Server: Virtual Linux KVM

1539 devices


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Nov 04, 2011 2:14 am 
Offline
Moderator

Joined: Fri Jul 20, 2007 8:27 am
Posts: 1226
I'm pretty sure it's just lowercase "model" with spaces to underscores.

So probably latitude_e5500.jpg and poweredge_r300.jpg


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Nov 04, 2011 6:58 pm 
Offline
Newbie

Joined: Fri Mar 07, 2008 10:08 pm
Posts: 37
Thanks jpa.

Must have been tired last night as one had an upper case letter and another was .jpeg :oops:

jpa wrote:
I'm pretty sure it's just lowercase "model" with spaces to underscores.

So probably latitude_e5500.jpg and poweredge_r300.jpg

_________________
OA environment:
OA Server: Virtual Linux KVM

1539 devices


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Nov 08, 2011 2:02 am 
Offline
Newbie

Joined: Wed Jan 30, 2008 6:17 am
Posts: 28
What's the
Code:
self_delete = "n"
for in the next audit_windows.vbs?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Nov 08, 2011 7:30 pm 
Offline
Newbie

Joined: Tue Jun 07, 2011 6:06 pm
Posts: 24
Very minor issue: When running the report Audit Dates then First Audited & Last Audited dates do not sort.

Also have a few audits failing at the stage "Network Printers". Happy to provide any debugging as required.

Windows 7 last logged on user - intermittently gets the domain user (this has already been covered above)

Edit: should say I'm on Beta 4.

Cheers,
Gareth

_________________
Auditing 5 companies, 10 sites, 13 servers & 300 workstations.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Nov 10, 2011 11:36 pm 
Offline
Newbie

Joined: Thu May 05, 2005 11:50 pm
Posts: 14
I get an error on submitting some audits to OAv2 beta4 server:

Code:
PHP Fatal error:  Call to a member function update_system_groups() on a non-object in [..]\\oa2\\code_igniter\\system\\application\\controllers\\system.php on line 159
PHP Stack trace:
PHP   1. {main}() [..]\\oa2\\index.php:0
PHP   2. require_once() [..]\\oa2\\index.php:118
PHP   3. call_user_func_array() [..]\\oa2\\code_igniter\\system\\codeigniter\\CodeIgniter.php:236
PHP   4. System->add_system() [..]\\oa2\\code_igniter\\system\\codeigniter\\CodeIgniter.php:0


EDIT: $this->load->model("m_oa_group"); should be done before $this->m_oa_group->update_system_groups($printer);


Last edited by mindugo on Tue Nov 15, 2011 5:01 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Nov 11, 2011 11:22 pm 
Offline
Newbie

Joined: Thu May 05, 2005 11:50 pm
Posts: 14
unset($details['org_name']); is missing in \oa2\code_igniter\system\application\controllers\admin_system.php


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Nov 14, 2011 1:35 am 
Offline
Newbie

Joined: Fri Nov 11, 2011 9:48 pm
Posts: 6
Hi,

I have successfully configured OAv2 beta 4 on linux ubuntu 10.04 but have few questions.

I need to remove the demo data, how would I do this as on the previous version there is an option to delete the audited system individually.

Also while browsing the site remotely, using IE8, I am unable to see the menu on the left once you select a system. On the other hand while accessing the site on the localhost, I can see the menu but unable to expand the software or the system menu

PLease advise


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Nov 14, 2011 11:09 pm 
Offline
Newbie

Joined: Fri Oct 21, 2011 3:48 pm
Posts: 38
Beta4 or OA version 1.. Can anybody tell which has more features as of now? I am not looking for the list of changes from V1 to V2 but which version is more feature rich and show cases OA capabilities? Is it the OAV2 beta 4 or OA version 1? I know that the version 2 is under development , hence the question.

Thank you.

Deepak


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Nov 16, 2011 7:40 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Jun 07, 2004 11:48 am
Posts: 1935
Location: Brisbane, Australia
Quote:
I need to remove the demo data, how would I do this as on the previous version there is an option to delete the audited system individually.

View the individual system. Set it to Deleted.

Quote:
Also while browsing the site remotely, using IE8, I am unable to see the menu on the left once you select a system. On the other hand while accessing the site on the localhost, I can see the menu but unable to expand the software or the system menu.

Will look into this.

_________________
Support and Development hours available from Opmantek.
Please consider a purchase to help make Open-AudIT better for everyone.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Nov 16, 2011 7:43 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Jun 07, 2004 11:48 am
Posts: 1935
Location: Brisbane, Australia
Quote:
Beta4 or OA version 1.. Can anybody tell which has more features as of now? I am not looking for the list of changes from V1 to V2 but which version is more feature rich and show cases OA capabilities? Is it the OAV2 beta 4 or OA version 1? I know that the version 2 is under development , hence the question.


Open-AudIT does have rudimentary Software Licensing and is older - hence more stable.
OAv2 has better code quality, better user seperation (user -> groups), uses newer libraries (CodeIgniter, jQuery), has better item change detection, has easier report creation, has groups of systems.

OAv2 is being developed. Open-AudIT is not.

_________________
Support and Development hours available from Opmantek.
Please consider a purchase to help make Open-AudIT better for everyone.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Nov 16, 2011 11:43 pm 
Offline
Newbie

Joined: Fri Oct 21, 2011 3:48 pm
Posts: 38
So my understanding is :- all the basic functionality of OA v1 is in OA V2 with some additional features in OAV2 like groups. But the OAV1 is tested and hence more stable.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 66 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 10 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group