Open-AudIT

What's on your network?
It is currently Thu Jan 18, 2018 11:32 am

All times are UTC + 10 hours




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: OAv2 Alpha 4 feedback
PostPosted: Wed Sep 22, 2010 9:00 pm 
Offline
Newbie

Joined: Tue Mar 16, 2010 10:44 pm
Posts: 25
Location: Germany
Just one thing up to now:
with Windows 7 and IE8 (also with IE9 beta) I always get the login screen again when I click for "more".
And the menu is on the right side.
I've made a little video about this.
http://www.malerfreunde.com/forum/allg_ ... lpha4.html

4077

*edit*
see attachment


Attachments:
oa2_a4.jpg
oa2_a4.jpg [ 68.12 KiB | Viewed 2072 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Sep 23, 2010 2:07 am 
Offline
Newbie
User avatar

Joined: Thu Mar 11, 2010 5:19 am
Posts: 15
Location: Curacao
OAv2 Alpha 4 - Feedback
===========================

1. No Favicon on pages : Depending on your installation procedures, favicon.ico is missing.
_____________________________________________________________________________
File: application/views/theme-tango/v_template.php
Line [11]
Code:
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" type="image/x-icon" >

Change to
Code:
<link rel="shortcut icon" href="<?php echo base_url();?>favicon.ico" type="image/x-icon" >


File: application/views/v_login.php
Insert after line [7]
Code:
<link rel="shortcut icon" href="<?php echo base_url();?>favicon.ico" type="image/x-icon" >



2. Broken links after adding a system from the menu.
___________________________________________________________________________________
File: application/controllers/system.php
Lines [30][31]
Code:
   echo "<a href='/index.php/system'>Back to input page</a><br />\n";
   echo "<a href='/index.php'>Front Page</a><br />\n";

Change to
Code:
   echo "<a href='" . base_url() . "index.php/system'>Back to input page</a><br />\n";
   echo "<a href='" . base_url() . "index.php'>Front Page</a><br />\n";


3. References to Linux: The correct reference should be GNU/Linux
(uname -o should be used to set the system_os_group).
_______________________________________________________________________________
File: application/controllers/insert_bulk.php
Search / Replace => 'Linux' to 'GNU/Linux'

File: other/OAv2_mysql.sql
Line [1941]
Code:
INSERT INTO `oa_group` VALUES  (NULL,'Linux Systems','','SELECT distinct(system.system_id) FROM system WHERE system.man_os_group = \'Linux\' AND system.man_status = \'production\'',1,'Linux','os','','linux');

Change to
Code:
INSERT INTO `oa_group` VALUES  (NULL,'GNU/Linux Systems','','SELECT distinct(system.system_id) FROM system WHERE system.man_os_group = \'GNU/Linux\' AND system.man_status = \'production\'',1,'GNU/Linux','os','','linux');


4. Add some advice on the Notes: Regarding the php.ini addition of date.timezone
________________________________________________________________________________
Altough is a PHP configuration, maybe should be mentioned on the readme.txt file.
php.ini should have a line like

date.timezone = "America/Curacao"

Check the php documentation for detals.

That's it for now. I'm working on the audit_linux.sh script to make it work with the OAv2 database, when I haev something to share I will do right away.

Thanks Mark for a great project!

_________________
____________________________
Andrés Arenas Vélez
http://www.arenasa.com/


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Sep 23, 2010 11:05 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Jun 07, 2004 11:48 am
Posts: 1933
Location: Brisbane, Australia
Quote:
with Windows 7 and IE8 (also with IE9 beta) I always get the login screen again when I click for "more".


This looks to be a CodeIgniter cookie thing. I have played about with it, but can't fix it. It does work in Firefox & IE6. Apparently the settings in config.php called $config['cookie_domain'], et al are affecting this. If anyone wants to try fixing this, it would be appreciated. Most frustrating. I've tried setting the variable 'cookie_domain' to the name of the machine - same result. OK in FF, but not IE8. Damn, damn, damn.

Quote:
And the menu is on the right side.

Have checked the video - weird. Will check this when I get home tonight.
FWIW - that page validates 100%, so I am gonna blame IE !!! Doesn't mean I don't have to fix it though...

Thanks for the feedback.

_________________
Support and Development hours available from Opmantek.
Please consider a purchase to help make Open-AudIT better for everyone.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Sep 23, 2010 11:06 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Jun 07, 2004 11:48 am
Posts: 1933
Location: Brisbane, Australia
Quote:
1. No Favicon on pages : Depending on your installation procedures, favicon.ico is missing.
2. Broken links after adding a system from the menu.
3. References to Linux: The correct reference should be GNU/Linux
4. Add some advice on the Notes: Regarding the php.ini addition of date.timezone


Awesome - thanks. Will fix these tonight.

_________________
Support and Development hours available from Opmantek.
Please consider a purchase to help make Open-AudIT better for everyone.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Sep 23, 2010 12:01 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Jun 07, 2004 11:48 am
Posts: 1933
Location: Brisbane, Australia
Man - what a pain in the ass.

Apparently the in built CodeIgniter session class and IE don't like each other.
On top of that, if you're using an internal computer name to access the site, well, that's not a valid W3C URL standard. You have to have at least two "." 's in the URL. So, trying to access the site via http://mycomputer is not strictly valid. Sigh.

So, I found the session hybrid class for CodeIgniter. Combining this with accessing the site via http://www.mypcname.com seems to work in IE. Firefox doesn't give a shit. You also have to put the www.mypcname.com in your /etc/hosts file to make it work (otherwise it obviously will not resolve through normal DNS).

So, the long and the short is - I have it fixed, but to work in IE will require a change to your /etc/hosts file (or your internal DNS).

This does not affect submitting audit results, as that page does not use cookies.

_________________
Support and Development hours available from Opmantek.
Please consider a purchase to help make Open-AudIT better for everyone.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Sep 25, 2010 3:56 am 
Offline
Newbie
User avatar

Joined: Thu Mar 11, 2010 5:19 am
Posts: 15
Location: Curacao
Hello again, I found a little bug on application/theme-tango/v_system_display.php
Line [788].

Codeigniter told me is expecting Double and received a String. (It was a video adapter with 0 Memory, Ultra VNC hook driver)

Change
Code:
<p><label for="video_memory_<?php echo $key->video_id?>"><?php echo __('Memory')?>: </label><span id="video_memory_<?php echo $key->video_id?>"><?php echo number_format($key->video_memory)?> Mb</span>

To
Code:
<p><label for="video_memory_<?php echo $key->video_id?>"><?php echo __('Memory')?>: </label><span id="video_memory_<?php echo $key->video_id?>"><?php echo number_format(floatval($key->video_memory))?> Mb</span>


I'm working hard on the audit_linux file and I hope I can share my results next week.

Regards,

_________________
____________________________
Andrés Arenas Vélez
http://www.arenasa.com/


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 10 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group